EU-opetusministerit Pariisissa

Ranska ja Latvia järjestivät Pariisissa 17.3. ylimääräisen EU:n opetusministerien tapaamisen Pariisin terrori-iskujen johdosta. Kokouksessa pohdittiin, miten radikalisoitumista voidaan vähentää perus- ja toisen asteen koulutuksen keinoin. Kokouksessa keskusteltiin mm. siitä, kuinka teeman tulisi näkyä tulevassa Koulutus 2020 -ohjelman päivittämistyössä. Osallistuin kokoukseen ähes kaikkien EU-maiden opetusministerien mukana.

Kokouksessa hyväksyttiin  julkilausuma toimista radikalisoitumisen estämiseksi nuorison parissa. Lausumassa korostetaan tarvetta kiireellisille toimille turvallisen ja hyvinvoivan kouluyhteisön aikaansaamiseksi. Kansallisina toimenpidesuosituksina nähdään mm. rasismin ja syrjinnän vastaisen toiminnan vahvistaminen, lasten ja nuorten medialukutaidon parantaminen, vuoropuhelun lisääminen koulujen ja perheiden kesken, sekä opettajankoulutuksen kehittäminen. Kokoukseen osallistui myös Ranskan presidentti Francois Hollande, joka keskusteli kanssamme aiheesta.

On tärkeää löytää syrjäytymis- tai radikalisoitumisen riskissä elävät nuoret. Jokaisen lapsen ja nuoren tulee voida omia vahvuuksiaan toteuttamalla löytää paikkansa aktiivisena ja hyvinvoivana kansalaisena. Koulujen yhteisöllisyyttä ja oppilaiden osallistumista ja hyvinvointia vahvistamalla voidaan saavuttaa paljon hyvää. Oppilaasta huolehtiminen, vuorovaikutus sekä oppilaiden, opettajien ja vanhempien välinen luottamus ovat tässä avaintekijöitä.

Yksi kommentti kirjoitukseen “EU-opetusministerit Pariisissa”

  1. Onnea henkilökohtaisesta vaalimenestyksestäsi! Muuten SDP vaalimenestystä ei tarvi ihmetellä, onhan se kaikonnut kauaksi tavallisista ihmisistä, harjoittamalla oikeisto henkistä politiikkaa. Yksi syy Per. suom. vaalivoittoon oli, että osa ennen SDP äänestäneet antoivat äänensä heille. Joten toivon mukaan SDP palaa juurilleen. Eli tavallisten Suomalaisten etuja ajamaa.( ps. Vartiainen joutikin mennä Kokomukseen, ihmettelen miten hänen laillaan ajatteleva on voinut olla SDP:ssä. Myös tämä suuri herra Lasse Lehtinen joutaisi Kokomuksen riveihin) Itse vielä äänestin SDP, en ole vielä toivoani menettänyt. Sinulle Hyvää Kevättä!! Toiv. AILA SALO

Vastaa