Seuraava pysäkki Brasilia

Krista_Brasilia_1

Latinalaisen Amerikan kiertue jatkuu. Matkustimme Chilen Santiagosta Brasiliaan, jossa virallisten keskusteluiden ohella kirjoitettiin useita sopimuksia suomalaisten ja brasilialaisten opetuksen järjestäjien välillä.  Tapaamisessa opetusministeri Aloisio Mercadanten (kuvassa, kuvaaja Tiina Vihma-Purovaara/OKM) kanssa sovittiin suomalais-brasilialaisen oppimisympäristö- ja opetusteknologiatyöryhmän perustamisesta. Teknologia- ja innovaatiovaraministeri Alvaro Toubes Pratan kanssa puolestaan sovimme yhteistyöstä Brasilian kansallisen tutkimus- ja tiederahoittajan sekä Suomen CIMOn välillä.

Brasilia on erittäin nopeasti kehittyvä talous ja alueellinen suurvalta, jonka kanssa tehtävällä yhteistyöllä on Suomelle erittäin suurta merkitystä. Suomalaisella koulutuksella on alueella erittäin hyvä maine, jonka varaan on erittäin hyvä rakentaa myös muita suhteita. Jo ennen vierailuamme Brasiliassa oli järjestetty seminaarisarja, jossa koulutusjärjestelmäämme oli esitelty monessa suhteessa myös Brasilialle kelpaavaksi esimerkiksi. Mediassa aihetta on käsitellyt mm. varsin luettu verkkoportaali Terra.

Erityisen iloinen olen siitä, että matkaan on mahtunut sopimusten ja keskusteluiden lisäksi hyvinkin konkreettisia yhteistyöprojekteja. Suomalaista osaamista opetuksen suhteen viedään Hämeen ammattikorkeakoulun toimesta maailman suurimmalle ammatilliselle oppilaitokselle, Brasilian Senaille, sekä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Instituto Federal Brasilian yhteistyösopimuksen kautta. Opiskelijavaihtoa maidemme välillä lisätään ja brasilialaisten opiskelijoiden määrä Suomessa pyritään kaksinkertaistamaan jo ensi vuoden loppuun mennessä.

Ei kommentteja.

Vastaa