Ykkösaamu takana

Olipas jännää Ykkösaamussa. Aiheet olivat silti tärkeitä. Katsokaa ohjelma linkin takaa ja kertokaa mielipiteenne!

http://areena.yle.fi/tv/1782593

Kommentit

 1. Liian usein aloitat lauseesi sanalla ”No,…”, puhumattakaan sanasta ”tahtotila”. Suomeksihan se on tahto tai jopa niin, että kun ”kunnilla ei ole tahtotilaa”, se on yksinkertaisesti suomeksi: ”kunnat eivät tee”. Myös ihan outo sana ”segregaatio” saisi poistua valikoimastasi.

 2. MAL sopimuksessa ja kokouksissa seurataan pelkästään kuntien asunto-ohjelman tuotantomääriä, valmistuneiden asuntojen osalta.
  Rakennusprojektin suunnittelu viranomaislupineen kestää vähintään vuoden, ehdotan että ohjelman pöytökirjaan otetaan kohta jossa kunnat ilmoittavat tulevien asuntorakentamisen tontinluovutusten määrät.

  Lisäksi tulisi seurata vireillä olevien kaavahankkeiden kautta tulevaa asuntomäärää, sekä ennenkaikkea hankkeiden taloudellista raamia.
  Eli mahdollistavatko kaavamääräykset kohtuuhintaisen rakentamisen.
  Lisäksi kuntia tulisi ohjata luovuttamaan riittävä määrä tontteja kohtuuhintaisesti (ARA hintarajoihin).
  Eräillä paikoilla valtiokin voisi olla tonttitalkoissa mukana nykyisen tulojen maksimoinnin sijaan osa tonttikaupoista ARA hintaisina.

 3. http://www.hel.fi/static/public/hela/Kiinteistolautakunta/Suomi/Paatos/2013/Kv_2013-01-10_Klk_1_Pk/7B3855EF-6750-4B8C-8D1A-15EDA4227341/Liite.pdf

  Lisää faktaa edelliseen, toivottavasti linkki toimii
  Mistä Helsingissä saa kerrostalotontin ARA:n hyväksymällä hinnalla 370-425 €/kem2, vuokratonteissa sama hintaraja (4 % vuosivuokra arvosta).

  Hinta on sinänsä kohtuullisten vuokrien kannalta oikea mutta tontteja saa tuolla hinnalla ainoastaan kaupungeilta ja nekin tarjoavat nihkeästi kun markkinahinta on 50-100 % korkeampi.

  lautakunnan sivuilla po. asian yhteydessä hyvä kirjaus tonttien hintakehityksestä 1990-luvulta alkaen ja markkinahintojen nykytilasta.

Jätä kommentti