Jännittävä viikko

Etusivu

Vaalikentät käyvät kuumina ja viimeistä viikkoa viedään. Olen muiden tavoin kiertänyt maakuntaa päivittäin. Pieni katkos tuli ohjelmaan, kun Eduskunnan kausi päätetään tänään virallisesti. Aamulla on ekumeeninen jumalanpalvelus ja päivällä Eduskunnan päättäjäiset Finlandiatalossa. Tulevat edustajathan työskentelevät vanhassa Sibelius-Akatemiassa, joka on remontoitu eduskunnan tarpeisiin. Torstaina on viimeinen ministeriryhmän kokous. Siinä se sitten on. Sunnuntaina kansa päättää, millainen eduskunta ja hallitus maatamme johtaa seuraavat neljä vuotta.

Kuluneen viikon ohjelmassa oli maanantaina kauan odotettu vierailu Raumalle. Paikalliset toverit olivat järjestäneet ohjelmaa koko päiväksi. Miten hienoa avata aamu Rauman Wanhojen tovereiden seurassa! Pidin siellä poliittisen tilannekatsauksen, joka herätti vilkkaan keskustelun. Sain -porilaisena- harvinaista tunnustusta siitä, etten ole unohtanut heitä maakunnan edunvalvonnassa.

Ohjelmaan kuului myös käynti Suomen suurimmassa konttisatamassa Europortsilla. Rauman lisäksi yrityksellä on satama Pietarsaaressa, sekä muita ympäri maailmaa. Lastithan kulkevat sekä pyörillä että vesillä. Meriväylän syvennys helpottaa suuresti isompien laivojen pääsyn satamaan. Samaten VT8:n laajentaminen hyödyttää kumipyörillä kulkevaa tavaraa. Näiden päätösten aikaan olin neuvotteluvastuussa liikennepoliittisessa työryhmässä, raumalaiset antoivat tästäkin valtavsti kiitosta.
Rauman sataman toimintaan liittyy vahvasti myös ammattikorkeakoulujen uudistus, jossa Rauman ammattikorkea sai merialan selvittämistehtävän.

Päivä jatkui Oraksen tehtailla. Kaikki me muistamme vanhat hanat jo lapsuudesta ja ne ovat kaikki Oraksen tuotantoa. Vietin monta nostalgista hetkeä niitä tuijottaen. Oras on Rauman suurimpia työllistäjiä. Oli kerrrassaan mahtavaa tavata työstään innostuneita ja ylpeitä ammattilaisia. He valmistavat – vieläpä useammassa polvessa – maailmalla tunnettuja hanoja monissa eri tuotantovaiheissa ja vieläpä käsityönä.

Nyt on vuorossa kaksi Helsingin päivää ja loppuviikosta kieretään vielä lähes koko Satakunta. Eli karavaani kulkee.